HAŞERE VE KEMİRGEN KONTROLÜ İLE YANINIZDAYIZ.. UZMAN KADROMUZLA ÇÖZÜM ODAKLI HİZMET İÇİN BİZE ULAŞIN .. ÇÖZÜM ZETOKS .
 
KIŞ TEDBİRİNİZİ ALIN !
VİRÜS, BAKTERİ VE  MANTAR DEZENFEKSİYONUNDA EN GELİŞMİŞ DEZENFEKTAN UYGULAMALARI İLE YANINIZDAYIZ.
 
HEPATİT B, HIV, GRİP, DOMUZ GRİBİ vb. GİBİ 18 VİRÜS AİLESİNE KARŞI, YÜZLERCE BAKTERİYE VE FUNGUS TÜRLERİNE KESİN ÇÖZÜM
 
OKULLAR, HASTANELER, DOKTOR VE DİŞ HEKİMLERİ MUAYENEHANELERİ, GIDA İŞLEME İMALATHANELERİ, YEMEK PİŞİRME YERLERİ, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, ÖĞRENCİ YURTLARI, ASKERİ TESİSLER, KONUTLAR, SPOR MERKEZLERİ, RESTAURANTLAR VE OTELLERDE 
 
% 100 KORUMA SAĞLAR
 
OFİS, BÜRO , İŞYERLERİ ve KONUTLARINIZ İÇİN TEMİZLİK VE HİJYENİNİZ EMİN ELLERDE BİZE ULAŞIN !!
ZAMANINIZIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ALAN OFİS, BÜRO ve İŞYERLERİNİZDE HİJYENİK TEMİZ BİR ORTAM YARATMAK İÇİN PROFESYONEL PERSONEL ve YÜKSEK KALİTE STANDARTLARINDA TEMİZLİK HİZMETİMİZLE YANINIZDAYIZ..

 

ZETOKS Haşere Önleme ve Çevre Sağlığı Uygulamaları

TEL  :  0312 272 72 70

FAX :  0312 272 72 80

GSM : 0543 404 68 13

ADRES : Güzelkent Mah. 729.Cadde  No:7 Eryaman / Ankara

E-MAIL : info@zetoks.com.tr

 

    a0_73r0zd_19.jpga0_9qmuq5_17.jpga0_oiy5qq_44.jpga0_ctg6nl_14.jpga0_c1ti5q_21.jpga0_7wzc0x_9.jpga0_i7eh31_36.jpga0_szg6em_36.jpga0_9amp1p_38.jpga0_1di31p_41.jpga0_i2abgn_environment.jpg
HAŞERE ENGELİNE TAKILMAYIN , ÇÖZÜM ZETOKS

(0312) 272 72 70

 

0543 404 68 13

ZETOKS Haşere önleme hizmetleri, çevre sağlığı uygulamaları, dezenfeksiyon ve temizlik konularında sektörünün en seçkin firmalarından biridir.

Haşere ve Kemirgenlere karşı uyguladığımız yöntemlerin tamamen bilimsel verilere dayanması ve sunduğumuz hizmet standartları ve raporlama işlemleri ZETOKS’un en belirgin özelliğidir.

Uygulamalarımızda kullanmakta olduğumuz ilaç ve malzemeler, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Amerika Çevre Koruma Teşkilatı (EPA), T.C Sağlık Bakanlığı onaylı olup, tamamı yurtdışından ithal edilmektedir.

Başlıca özellikleri;

          a) Uygulamalarda koku yayarak rahatsız etmezler
          b) Mobilyalarda, metal veya ahşap zeminler üzerinde leke bırakmazlar
          c) Uzun süre kalıcıdırlar
 
NEDEN HAŞERE İLAÇLAMASI  YAPMALIYIZ?

Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırmalar bulaşıcı hastalıklara %37 oranında haşerelerin neden olduğunu ortaya çıkarmıştır. Her türlü ortamda rahatlıkla hayatta kalabilen PİRE, BİT, HAMAM BÖCEĞİ, KALORİFER BÖCEĞİ, KARA SİNEK, SİVRİSİNEK, KAKALAK, AKAR, MITE, KIRKAYAK, KENE, AKREP, KARABÖCEK, FARE, SIÇAN, KULAĞAKAÇAN, TAHTAKURUSU, KARINCA v.s gibi haşereler sağlığımızın gizli düşmanlarıdır.

PİYASADA RAHATLIKLA BULUNABİLEN HAŞERE İLAÇLARI HER HAŞEREYE KARŞI TAM ETKİLİ OLMADIĞI GİBİ GARANTİLİ VE SAĞLIKLI BİR ÇÖZÜMDE SUNAMAZLAR.

ZETOKS İLAÇLAMA olarak ihtiyacınıza en uygun çözümleri GARANTİLİ, SAĞLIKLI, HIZLI ve ÜSTÜN TEKNOLOJİ ile sunuyoruz. 

İşletme ve Evlerinizdeki haşere ve kemirgen mücadelesinde ZETOKS, T.C Sağlık Bakanlığının haşere ilaçlama konusunda izin verdiği firma olarak, konusunda deneyimli yönetici kadromuz ve akademik eğitim almış servis sorumlularımız ile hizmetinizdeyiz.

 

 

 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığının web sayfasında bulunan konuyla ilgili makalesini buradan okuyabilirsiniz ;

HALK SAĞLIĞI ALANINDA HAŞERE MÜCADELESİ 

            Halk sağlığı alanında haşerelerle mücadelede Kurumumuza, kurumlara, özellikle yerel yönetimlere ve bireysel kullanıcılara önemli görevler düşmektedir. Kurumumuzca haşere mücadelesinde kullanılan ürünlerin ruhsatları titiz çalışmalar sonucu düzenlenmekte kimyasal analizleri ve biyolojik etkinlikleri yetki verilen laboratuarlarda yaptırılmakta ve kullanımına izin verilmektedir.

            Halk sağlığı alanında kullanılan bu ürünler genel olarak biyosidal ürün olarak adlandırılmaktadır. Biyosidal ürün; “Bir veya birden fazla aktif madde içeren, kullanıma hazır hâlde satışa sunulmuş, kimyasal veya biyolojik açıdan herhangi bir zararlı organizma üzerinde kontrol edici etki gösteren veya hareketini kısıtlayan, uzaklaştıran, zararsız kılan, yok eden aktif maddeleri ve müstahzarları” ifade edilmektedir.

       Avrupa birliği mevzuatına uyumlu olarak 31.12.2009 tarihli ve 27449 sayılı Biyosidal Ürünler Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle kullanılan ürünler 23 ürün tipine ve dört ana gruba ayrılmıştır;

              1- Dezenfektanlar

              2- Koruyucular

              3- Haşere kontrolü için kullanılan biyosidal ürünler

              4- Diğer biyosidal ürünler

Zararlı türüne göre 23 ürün tipinden hangisinin veya hangilerinin kullanılacağına karar verilerek ruhsat düzenlenmektedir.

       Uzun bir ruhsat sürecinden geçirilen bu ürünler yerel yönetimler ve bireysel kullanıcılar tarafından amacına ve etiketine uygun kullanılmadığında hiçbir işe yaramamakta ve faydadan çok zarar verebilmektedir.  Bu bağlamda izin verilen bu ürünlerin kullanım usul ve esaslarını belirlemek amacıyla 27.01.2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik yayınlanmıştır. Daha sonra ruhsatlandırma sürecinde Avrupa Birliğine uyum ile birlikte yönetmeliğin adı “Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” olarak değiştirilmiştir. 

       Söz konusu yönetmelik ile “halkın sağlığını ve huzurunu bozan zararlılara karşı biyosidal ürün kullanarak mücadele etmek isteyen gerçek ve tüzel kişilere ait işyerlerinin çalışma usûl ve esasları ile resmi kurum ve kuruluşların uygulama usul ve esaslarını belirlemek” amaçlanmıştır.

       Yönetmelikte izin alma ve başvuru şartları, izin alma zorunluluğu, başvuru için gereken belgeler, mesul müdür eğitimi, uygulayıcı personel, bina durumu, bulundurulması zorunlu asgari birimler, alet-cihaz ve gereçler, her ekip için ilkyardım çantası zorunluluğu, kaza ve zehirlenmelerde sorumluluk, çalışma süresi ve şartları ile çalışanların sağlık kontrollerine ilişkin düzenlemeler getirilmiştir. Kurumumuzca düzenlenen mesul müdür eğitimleri ve yetki verilen kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen uygulayıcı eğitimleri ile ilaç uygulamasının amacına uygun yapılması, haşereler ile bilinçli mücadele edilmesi, toplum ve çevre sağlığının korunması için çalışılmaktadır.

       Halk sağlığı alanında zararlılarla mücadele amacıyla kullanılan kimyasal ve biyolojik ürünlerin bilinçli ve uzman kullanıcılar tarafından uygulanması hem ilaçların gereksiz kullanımını önleyecek hem de haşere mücadelesinin etkin yapılmasını sağlayacaktır. Her ilacın her zararlıya etkili olmadığını bilerek, ilaçların ruhsat ve etiket bilgileri doğrultusunda uygulanması için mesul müdürler, ekip sorumluları ve uygulayıcılar eğitilmekte bilinçlendirilmektedir.

       Sivrisinek, karasinek, kene, sıçan ve fare gibi zararlı haşerelerle mücadelede kullanılan ürünler, toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Çünkü bu mücadelede kurumların aldığı tedbirleri hem toplumsal hem de bireysel olarak uygulanması gerekmektedir.

       Şehirlerimizdeki ilaçlama hizmetleri, belediyelerimiz ile birlikte Bakanlığımız tarafından izin verilen işletmeler tarafından yapılmaktadır. Zararlılarla mücadele hiç kuşkusuz bilinçli yapılmak zorundadır. Vektörler ile bulaşan hastalıkların önlenmesi için vektör mücadelesinin eğitimli kişiler tarafından yapılması önemlidir.  Biyosidallerin ruhsatlandırma işlemleri çok iyi şartlarda yapılsa dahi, ilaçların amacına ve etiketine uygun kullanılmaması halinde başarıya ulaşılamamaktadır.

       Sonuç olarak söylenebilirki haşare mücadelesi mümkünse biyolojik olarak yapılmalı, haşerelerin üreme ve beslenme alanları kontrol altına alınmalı, mutlaka ilaç kullanmak gerektiğinde ise izinli ürünler kullanılması, etiket bilgilerindeki kullanım şekli ve uyarılara uyulması haşare mücadelesinin etkin yapılmasını sağlayacaktır.